Indrek Kald • 20. september 2010 kell 5:44

Paltsu kohtukaotus toob linnale miljoneid

Suurettevõtja Tõnis Paltsu allajäämine maksuametile, kellele ta ei soovinud riigilt saadud intressidelt tasuda tulumaksu, peaks säilitama Kuressaare linnaeelarvesse sarnase vaidluse taustal makstud miljonid kroonid.

Samasisuline vaidlus on praegu käimas ka ASi Sylvester endistel omanikel, kellele riik samuti maksis õigusvastase maksuotsuse eest kümneid miljoneid kroone intresse, kirjutab Meie Maa.

Kuressaare maksumaksjate nimekirjas olev aktsionär Kaido Jõeleht on intresside eest tasunud linnaeelarvesse tulumaksuna mitu miljonit krooni ja selle samas vaidlustanud. Paltsu kohtuvaidluse tulemuse valguses jääb raha ilmselt siiski linnakassase alles.

Kuressaare linnavalitsuse rahandusnõunik Mai Takkis ütles septembri alguses Meie Maale, et linn on teadlik eelarve juulikuise mitmemiljonilise ülelaekumise põhjustest ja käimasolevast maksuvaidlusest ega pea vaidluse all olevat summat enne enda omaks, kui olukord saab lahenduse.

Hetkel kuum