Koit Brinkmann • 20. september 2010 kell 15:45

Strandbergi elukaaslane teenis nädalaga 27 000 kr

Kliima- ja energiaagentuuri nõukoja esimehe Marek Strandbergi elukaaslane Katrin Idla teenis seal nädalaga 27 000 krooni.

Oviiri sõnul on agentuur sõlminud kahe töötajaga käsunduslepingud, mis sisuliselt on töölepingud. Nendega seotud kulud ei kajastu aga agentuuri tööjõu kuludena. Üks käsunduslepingutest on sõlmitud agentuuri nõukoja esimehe elukaaslase Katrin Idlaga.

„Ta on võetud tööle arendusnõunikuna tunnitasuga 600–1000 krooni. Täpsustusena lisan, et maksimaalselt on agentuur maksnud sellele nõunikule ühe kuu eest seni 27 tuhat krooni ja saanud selle eest umbes nädala jagu, umbes 45 tunni eest tööd. Juuli ja augusti töötundide eest veel aruannet esitatud ei ole ja teda ei ole veel siiani esitatud,“ selgitas Oviir.

Üle-eelmisel nädalal ütles Idla Äripäevale, et ta ei tea, palju ta on palka saanud, kuna töötunnid on veel kokku löömata.

„Rõhutan sellest juhtumist tulenevalt, et alati tasub vältida selliseid probleemseid töösuhteid. Sellest on vähe, kui kõik on tegelikult aus, asjad peavad ka näima ehk välja paistma ausad,“ lisas Oviir.

Roheliste juhtivpoliitik Strandberg ei jätnud aga riigikontrolöri vastulöögita, jõudes oma kõnes koguni magamistoani. 

„Ja kui nüüd lõpuks tulla sellesama asja juurde, et kas asjad peavad olema või ka näima nagu ausad, siis vaadates seda hõredat riigikontrolöri aruannet ja sellist minu jaoks üllatavalt küllaltki poliitilise alamaiguga teksti, võin ma ju siin küsida, et kas Keskerakonna juhtpoliitiku ja riigikontrolöri seosed on lihtsalt niisama seosed või oleks siin ka põhjust mingisuguseid arvamusi avaldada? Et kui juba erakondlik kuuluvus on selline patt, mida tasub siin üles tõstatada vaatamata sellele, et erakonnad on ju meil ikkagi maailmavaatelised, siis on minu küsimus, kas riigikontrolöri ja Keskerakonna juhtivpoliitiku kohtumine magamistoas on probleem või mitte?“ päris Strandberg.

Hetkel kuum