• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strandbergi elukaaslane teenis nädalaga 27 000 kr

  Kliima- ja energiaagentuuri nõukoja esimehe Marek Strandbergi elukaaslane Katrin Idla teenis seal nädalaga 27 000 krooni.

  Oviiri sõnul on agentuur sõlminud kahe töötajaga käsunduslepingud, mis sisuliselt on töölepingud. Nendega seotud kulud ei kajastu aga agentuuri tööjõu kuludena. Üks käsunduslepingutest on sõlmitud agentuuri nõukoja esimehe elukaaslase Katrin Idlaga.
  „Ta on võetud tööle arendusnõunikuna tunnitasuga 600–1000 krooni. Täpsustusena lisan, et maksimaalselt on agentuur maksnud sellele nõunikule ühe kuu eest seni 27 tuhat krooni ja saanud selle eest umbes nädala jagu, umbes 45 tunni eest tööd. Juuli ja augusti töötundide eest veel aruannet esitatud ei ole ja teda ei ole veel siiani esitatud,“ selgitas Oviir.
  Üle-eelmisel nädalal ütles Idla Äripäevale, et ta ei tea, palju ta on palka saanud, kuna töötunnid on veel kokku löömata.
  „Rõhutan sellest juhtumist tulenevalt, et alati tasub vältida selliseid probleemseid töösuhteid. Sellest on vähe, kui kõik on tegelikult aus, asjad peavad ka näima ehk välja paistma ausad,“ lisas Oviir.
  Roheliste juhtivpoliitik Strandberg ei jätnud aga riigikontrolöri vastulöögita, jõudes oma kõnes koguni magamistoani. 
  „Ja kui nüüd lõpuks tulla sellesama asja juurde, et kas asjad peavad olema või ka näima nagu ausad, siis vaadates seda hõredat riigikontrolöri aruannet ja sellist minu jaoks üllatavalt küllaltki poliitilise alamaiguga teksti, võin ma ju siin küsida, et kas Keskerakonna juhtpoliitiku ja riigikontrolöri seosed on lihtsalt niisama seosed või oleks siin ka põhjust mingisuguseid arvamusi avaldada? Et kui juba erakondlik kuuluvus on selline patt, mida tasub siin üles tõstatada vaatamata sellele, et erakonnad on ju meil ikkagi maailmavaatelised, siis on minu küsimus, kas riigikontrolöri ja Keskerakonna juhtivpoliitiku kohtumine magamistoas on probleem või mitte?“ päris Strandberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.