• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa jaemüük langenud

  Võrreldes juuliga langes jaemüük augustis eurotsoonis 0,4 protsenti ja Euroopa Liidus tervikuna 0,3 protsenti.

  Möödunud aasta augustiga võrreldes langes toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 1,1% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,7%. Mittetoiduainete sektor kasvas eurotsoonis 2,5% ning Euroopa Liidus 3,6%.
  Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, kasvas jaemüügi koguhulk kokku kümnes riigis ning langes üheksas. Enim kasvas jaemüük Poolas (+6.7%), Soomes (+5.5%) ja Lätis (+4.6%) ning kahanes Leedus (-6.9%), Hispaanias (-4.6%) ja Bulgaarias (-4.3%).
  Eesti jaemüük kasvas võrreldes möödunud aastaga 2,6%.
  Kuuline võrdlus
  Eurostati andmetel langes augustis toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 0,7% ning Euroopa Liidus tervikuna 1,0%. Mittetoiduainete sektor kasvas eurotsoonis 0,3% ja Euroopa Liidus tervikuna 0,4%.
  Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, langes jaemüük kolmeteistkümnes ning kasvas kuues. Enim langes jaemüük Austrias (-3.6%), Sloveenias (-2.6%) ning Maltal (-2.1%), ning enim kasvas Rumeenias (+5.2%), Leedus (+1.3%) ning Hispaanias (+1.1%).
  Eesti jaemüük langes võrreldes juuliga 0,4%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.