Birjo Must • 5. oktoober 2010 kell 10:37

Euroopa jaemüük langenud

Võrreldes juuliga langes jaemüük augustis eurotsoonis 0,4 protsenti ja Euroopa Liidus tervikuna 0,3 protsenti.

Möödunud aasta augustiga võrreldes langes toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 1,1% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,7%. Mittetoiduainete sektor kasvas eurotsoonis 2,5% ning Euroopa Liidus 3,6%.

Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, kasvas jaemüügi koguhulk kokku kümnes riigis ning langes üheksas. Enim kasvas jaemüük Poolas (+6.7%), Soomes (+5.5%) ja Lätis (+4.6%) ning kahanes Leedus (-6.9%), Hispaanias (-4.6%) ja Bulgaarias (-4.3%).

Eesti jaemüük kasvas võrreldes möödunud aastaga 2,6%.

Kuuline võrdlus

Eurostati andmetel langes augustis toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 0,7% ning Euroopa Liidus tervikuna 1,0%. Mittetoiduainete sektor kasvas eurotsoonis 0,3% ja Euroopa Liidus tervikuna 0,4%.

Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, langes jaemüük kolmeteistkümnes ning kasvas kuues. Enim langes jaemüük Austrias (-3.6%), Sloveenias (-2.6%) ning Maltal (-2.1%), ning enim kasvas Rumeenias (+5.2%), Leedus (+1.3%) ning Hispaanias (+1.1%).

Eesti jaemüük langes võrreldes juuliga 0,4%.

Hetkel kuum