• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi loodab riigifirmade müügist 100 miljardit

  Rootsi valitsus plaanib oma teise mandaatperioodi jooksul saada riigifirmade müügist 100 miljardit Rootsi krooni (169 miljardit Eesti krooni), mis on kavas kasutada riigivõla vähendamiseks, selgub uue valitsuse täna avaldatud esimesest eelarveeelnõust.

  Mitme firma müügiks on Rootsi parlament juba oma loa andnud – nende seas on näiteks Nordea, Telia Sonera ja SBAB. Samuti on parlament heaks kiitnud osaluse vähendamise SASis ja postifirmas, kirjutab Rootsi majanduslehe Dagens Industri võrguportaal.
  Kuum kartul on aga energiahiid Vattenfall, mis on ühtlasi suurim riigifirma. Valitsus on välja pakkunud omanikeringi laiendamise, samas kui enamusosalus jääks riigile. Parlament pole Vattenfalli osas oma sõna veel öelnud.
  Neli aastat tagasi võimule tulles oli peaminister Fredrik Reinfeldti erastamisplaan ambitsioonikam – kokku loodeti riigi osaluste müügist saada 200 miljardit Rootsi krooni. Plaanid lõikas aga katki ülemaailmne finantskriis – erastamisest laekus valitsuse esimesel ametiajal vaid 98,9 miljardit.
  Kokku on Rootsi riigi täielikus või osalises omanduses 57 firmat, millest kolm on noteeritud ka Stockholmi börsil. Firmade koguväärtus on hinnatud 620 miljardile Rootsi kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.