Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  1. koht: Strateegia aitas kriisi trotsida

  Bellus Furnitur on soomlastest vendadele Rolf ja Rikard Relanderile kuuluv ettevõte, mis valmistab pehmet mööblit. Ettevõtte peamine tootmisüksus asub Haljalas, kuid firmal on veel kaks tehast Räpinas ja üks Kosel, samuti õmblustsehh Narvas. Bellus ekspordib peaaegu kogu toodangu - põhiliselt Soome ja Rootsi, kuid ka Norrasse ja Taani, mõningatesse Kesk-Euroopa riikidesse ning Ukrainasse.
  Bellus Furnituri ühe osaniku Rolf Relanderi sõnul pole edu taga muud kui pidev kõva töö, turundus ja tootearendus.
  "Eks aastate jooksul tehtu on hakanud vilja kandma," usub Relander.
  Üldistele keerukatele majandusoludele vaatamata peab ta 2010. aastat Bellus Furnituri jaoks koguni kõigi aegade parimaks aastaks, mida iseloomustab varasemaga võrreldes koguni 25protsendine tõus.
  "Nägime kahte võimalust - kas kärpida kulusid või õppida Soome lama'st," selgitab Relander. "Need, kes tollal oma ettevõtetesse panustasid, tulid kriisist võitjatena välja." Ta räägib, et nii otsustati ka Bellus Furnituris oma turunduse eelarvet kahekordistada ning esialgu kardeti sellega seoses kasumi kahanemist. Pingutused kandsid aga kohe vilja.
  "Tuleval aastal ootame turu poole pealt eelkõige taastumist, praegu on see kõikjal maailmas veel veidi närviline," märgib Relander. "Üldiselt näeme aga tulevikku kindlasti positiivses võtmes."
  Ta lisab, et praegu minnakse 2011. aastale vastu palju lootusrikkamalt kui mullu tänavusele.
  Mulje sellest ettevõttest on kahtlemata positiivne. Viimastel aastatel on nad tublisti tööd teinud ning suutnud kriisiajale vaatamata koguni kasvada - see on minu meelest väga suur näitaja.
  Arvan, et praegune edu on tulnud neile tänu sellele, et nad on kõvasti pingutanud, pöörates tõsist tähelepanu oma kliendisuhetele ja müügile. Samuti on nad väga hästi toime tulnud oma tootmissisendite optimeerimisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.