• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maadevahetuse kohtuistungil vaieldi tõendite üle

  Neljapäeval jätkus Harju maakohtus maadevahetuse kohtuistung, kus prokuratuur jätkas süüaluste telefonikõnede refereerimisega. Tekkis pikk vaidlus riigiprokuröride ja kaitsjate vahel.

  Kaitsjad ei mõistnud, kuidas on refereeritud sõnumid ja kõned konkreetsete süüdistustega seotud. Seega palusid nad riigiprokuröridelt Laura Feldmaniselt ja Inna Omblerilt põhjendusi, et täna refereeritud tõendid on ikka seotud esitatud süüdistustega.
  Näiteks oli prokuröri ütluste kohaselt süüdistatav Tullio Liblik saatnud Kalev Kangurile 2006. aasta kevadel sõnumi, milles väljendas soovi arutada Paldiskiga seotud probleeme. Kohtusaalis tekkis vaidlus, kuidas on Paldiski süüasjaga seotud ja miks prokuratuur välja toodud tõendite kasutamist ei põhjenda. Sõna võttis ka Toomas Annus ja nõudis prokuröridelt selgitust, millised on konkreetsed tõendid konkreetsetele süüdistustele.
  Lisaks palus süüdistatav Tarmo Pedjasaar selgitust, miks on 99 protsenti tõendeid kogutud pärast jälitustegevuse lõppu. Pedjasaare sõnul toimus tema pidev jälitustegevus kokku 1,2 aastat ja selle käigus jälgiti peamiselt eraelu puudutavaid toiminguid. Samas näiteks tõendeid pangaarvete ja ülekannete kohta hakati otsima alles 2008. aasta jaanuaris.
  Maadevahetuse protsessi raames on kohtu all endine keskkonnaminister Villu Reiljan, Merko suuromanik Toomas Annus, rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja parlamendisaadik Ester Tuiksoo, ettevõtja Einar Vettus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur ja Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik.
  Järgmine istung toimub Harju maakohtus 7. detsembril, kus jätkub telefonikõnede refereerimine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.