Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mägioja: hinnatõus tasub ausalt ära rääkida

  Mida varem ettevõtja oma hinnatõusuplaanidest avalikult räägib, seda paremini kliendid selle omaks võtavad, rääkis Idea reklaamiagentuuri tegevjuht Evelin Mägioja.

  „Tahaks nagu hindu tõsta, kuid ei tea, mida kliendid arvad, ning sealt tekib küsimus, kas ja kuidas sellest rääkida," alustas Mägioja oma ettekannet Äripäeva seminaril „Mida hindu kujundades silmas pidada?” 
  "Tavaliselt tahetakse hinnatõus vaikselt ära teha, et äkki klient ei märka ning las parem konkurent satub selle sõnumiga meediasse,“ rääkis ta. Mägioja sõnul maksab kasutada kohanduvat ja proaktiivset kommunikatsioonistiili. „Siin ei oodata, et klient või ajakirjanik tuleb küsima, miks te seda tegite, vaid räägitakse esimesena ise. Ning, siis saab anda soovitud sõnumi.“
  Miks hinnatõusust ikkagi rääkida? „Seetõttu, et olla kliendiga avatud ja aus. Kuid me soovime, et klient seda aktsepteerib ja ei avalda hinnatõusu suhtes pahameelt,“ lisas ta. Mägioja soovitas, et kui on plaanis hindu tõsta ja ajakirjanik küsib juba eelnevalt plaani kohta, siis ikkagi tasub ära rääkida, kuna klient võtab siis hinnatõusu omaks.
  Kommunikatsioonispetsialist soovitas sõnumi koostamisel alustada ja lõpetada see positiivselt. “Sõnum peaks olema kahesuunaline, alati koos negatiivse sõnumiga tuua ka positiivne info teatesse. Näiteks piima hind tõuseb, kuid jogurti hind langeb,“ ütles ta. Hinnatõusu ajastamisest rääkides ütles Mägioja, et mida varem seda parem. Ta väitis, et need ettevõtjad, kes hinnatõusust ausalt räägivad, on ka majanduslikult edukamad.
  "Enne kui hinnatõusust rääkida, tasub enda sisse vaadata: kas usun, et hinnatõus on vajalik – kui ei, siis sellest head nahka ei tule,“ soovitas Mägioja lõpetuseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.