3M kasum kukkus, aktsia langeb

Rait Rebane 25. jaanuar 2011, 21:54

3M Company täna avaldatud kvartalitulemused valmistasid investoritele pettumust. Ettevõtte tulemustele mõjus rusuvalt seagripiga seotud toodete müügi vähenemine ning LCD telerite optiliste kilede müügikasvu aeglustus.

3M kelle tootevaldkonnad hõlmavad elektroonikat, tervishoidu, transiiti ja kontoritarbeid, teatas, et vaatamata madalamatele kvartalitulemustele, kerkis selles kvartalis käive 10 protsendi võrra 6,7 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid käibeks 5,59 miljardit dollarit.

Vaatamata kvartalitulemuste kasvule, ettevõtte põhitegevuse kasumimarginaalid kukkusid aastataguselt 21,9 protsendilt 19,4 protsendini.

Agee & Leachi analüütiku Nicholas Heymanni sõnul olid marginaali kukkumine oodatust suurem. Mehe sõnul andis sellele tugeva hoobi ootamatult kerkinud uurimis- ning arendamiskulutused. Samuti vähenes suurprojektide tähtsus.

3M-i ohutus, turvalisus ning kaitse divisjoni marginaalid kukkusid seagripi vähenemise tõttu 24,3 protsendilt 21,4 protsendini.

Selleks aastaks tõstis ettevõtte varem prognoositud kasumit 5,9 dollarilt, 5,95 kuni 6,2 dollarini aktsia kohta.

Eelmisel aastal 7,4 protsenti kosunud aktsia on täna pärastlõunaks kukkunud 2,7 protsenti 87,86 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2011, 21:54
Otsi:

Ava täpsem otsing