LHV andis Apranga aktsiale „neutraalse“ soovituse

Raivo Sormunen 28. veebruar 2011, 11:27

LHV Pank andis oma värskes analüüsis Vilniuse börsil noteeritud rõivakaubandusketile Apranga aktsiale 1,8-2,0 eurose hinnasihi ja „neutraalse“ soovituse.

Apranga poolt möödunud reedel avaldatud neljanda kvartali finantstulemused vastasid LHV Panga ootustele nii käibe kui kasumi osas. „Müügitulu kasvas kvartali jooksul 6,1% 86,0 miljoni litini. Võrreldavate pindade müügikasv oli ainult 4,4%, mis on märgatavalt vähem kui näiteks Baltikal. Selle põhjustasid Apranga nõrgad detsembrikuu müüginäitajad, kuna ettevõttel esines probleeme laovarudega oodatust suurema nõudluse tõttu,“ märkis pank oma analüüsis.

Rõivakaubandusketi kasum enne makse ulatus aasta viimases kvartalis 8,4 miljoni litini (0,152 litti = 0,044 eurot aktsia kohta). Terve 2010. aasta lõikes saavutati 16 miljoni litine maksude-eelne kasum ja 301,3 miljoni litine käibenumber.

LHV prognoosib, et arvestades Apranga rahavooge ja madalaid investeeringute plaane võib 2011. aasta lõpuks olla ettevõte praktiliselt laenuvaba ning seetõttu peaks Aprangal olema võimalik ka dividendide maksmisega jätkata.

Apranga aktsia on täna Vilniuse börsil alustanud päeva 1,975 litil ehk 1,25% miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing