Ragn-Sells ennustab mõnes piirkonnas hinnatõusu

Birjo Must 01. märts 2011, 00:00

"Ühest reeglit siin ei ole ning hinnad muutuvad vastavalt piirkonnale, lepingule ja jäätmeliigile. Mõnes kohas lähevad hinnad alla, teises jäävad samaks ja kolmandas veidi tõusevad," rääkis Ragn-Sellsi ärijuht. Ta kinnitas, et üldhinnatõusu planeeritud ei ole.

"Samas, kui mõni ladestus- või käitluskoht tõstab hindu, siis oleme meie sellest sõltuvad ja peame vastavalt reageerima," möönis Remmelg.

Turg määrab hinna. Remmelg selgitas, et kui korraldatud jäätmevedude piirkondades on taotlused sees ja kohalikud omavalitused neid aktsepteerivad, siis seal toimub hinnatõus. Nendes piirkondades, kus mingil põhjusel pole konkurssi korraldatud, on turuvõitlus see, mis hindu reguleerib.

Enamik hinnataotlusi vaadati Remmelga kinnitusel üle aastavahetusega ning need on peamiselt seotud saastetasude tõusudega ladestuskohtades. "Sisendkulude muutus mõjutab ja kõige suurem mõju on sellel, kui mõni jäätmete ladestuskoht tõstab hindasid," rääkis Remmelg.

Lisaks sisendkuludele mõjutab hindu ka see, kui turutingimustes on mingid alternatiivsed pakkumised.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing