Päevalehe omanikud eitavad lehe müüki

Indrek Kald, Alyona Stadnik 10. märts 2011, 08:02

Pole mingit kommentaari minu poolt, ütles Jaan Manitski kuuldes, et küsitakse Eesti Päevalehe osaluse müüki. Ka Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin eitas kuuldusi, et nad ostsid Manitski välja.

Manitski väitis, et sellist asja ei ole toimunud ja ei ole millestki rääkida. Manitski kinnitas, et 50% Päevalehest kuulub jätkuvalt talle. "Aastate jooksul vahel on selline küsimus esitatud, aga ei ole midagi juhtunud," lausus ta.

Manitski eitas ka seda, nagu oleks tal mingisugune kokkulepe teise osaniku Ekspress Gruppiga, et Manitski müüb oma osaluse neile. "Mingisuguseid muudatusi ei ole toimunud. Toetame mõlemalt poolt," rääkis ta.

Kas ta plaanib oma osaluse müüa tulevikus, selle kohta ei osanud Manitski midagi öelda. Samas tundis ta huvi, miks me just nüüd teemat uurime. "Kui oleks selline asi toimunud, siis mul ei ole kellelegi midagi teavitada. Ainult oma perele ja lastele," lausus ta.

Manitski sõnul pole ta oma osalust müünud, sest keegi ei ole tahtnud osta. "Ma ei mäleta, et Ekspressi Grupp oleks kunagi pakkumise teinud. Alati on võib-olla arutusi olnud, kuidas edasi minna, mis toimuvad ka tulevikus," rääkis ta.

Meediaanalüütik Toomas Leito on enda sõnul kuulnud, et Ekspress Grupp ostis Manitskilt osaluse. "Aga fakti ei ole," lisas ta.

Leito ei osanud öelda, miks Manitski väidab vastupidist. "Luige asemel ma ostaks Manitskilt osaluse ära ja müüks kogu lehe näiteks mõnele Skandinaavia firmale, aga see on puhas spekulatsioon," kommenteeris Leito.

Ainult Skandinaavia firmad on tema sõnul nõus investeerima Eesti meediasse, keegi teine seda ei tee. "Eestis ei ole ostjaid," lausus analüütik.

Leito arvates ei tähenda see, et omanikud ise tehingut ei kinnita, mitte midagi. "Enne kui lõplikult ei ole tehing vormistatud, on see konfidentsiaalne. Aga kas asjal ka põhja all on, raske öelda," märkis Leito.

Postimehe peadirektor Erik Roose pole kuulnud, et Ekspress Grupp oleks Manitskilt Päevalehe ära ostnud. "Selline jutt on olnud juba paar aastat, et selline pool ja pool osalus on väga tülikas. Et üks pool tahab asendada ja teine ei jõua, siis on firma areng takistatud," kommenteeris ta.

"Sõltumatu sellest, kumb on ostja ja kumb on müüja, on üksik omanik alati ettevõttele ja suvalisele firmale kasulikum. 50/50 on väga tülikas juhtkonna jaoks, kunagi ei tea, kumma omaniku poolt ärivisiooni ellu viia ja kuidas seda teha," lausus Roose.

Eesti Päevaleht kuulub 50% ulatuses Ekspress Grupile ning 50% ulatuses OÜ Vivarone kaudu Jaan Manitskile.

Gunnar Kobin: pole mõtet meelitada minult vastust
Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin eitas intervjuus Eesti Päevalehe osaluse ostmist Jaan Manitskilt, ent lisas, et reeglite tõttu ei saaks ta teemat enne börsiteadet kommenteerida.

Erinevate allikate kinnitusel on teada, et Ekspress Grupp ostis Eesti Päevalehe osaluse Jaan Manitskilt ära. Miks otsustasite osta? Kellelt tuli initsiatiiv? Mis hinnaga ostsite? Mida plaanite edasi teha?
Soovitan lugeda börsiettevõtetele kehtivaid informatsiooni avalikustamist reegleid. Sinna on kirjutatud, et ettevõte on kohustatud börsi kaudu informeerima olulist tähtsust omavatest ostudest või müükidest. Olete te näinud, et me oleks midagi teatanud? Või tundub teile, et see oleks selline tähtsusetu tehing, et me ei peaks teatama? Tervitage oma allikaid ka minu poolt.

Te siiski ei vasta mu küsimusele. Minu küsimus on, kas ostsite Manitskilt osaluse ära?
Proovin siis veelkord vastata, kui vastus ebaselgeks jäi. Kuna me peaksime sellisest tehingust börsile teada andma ja kuna me seda teinud ei ole, siis järelikult ei ole ostnud. Kas oli abiks?

Kas teil on kokkuleppe Jaan Manitskiga, et ta müüb teile osaluse?
Küll on tore kirjavahetus! Kui mul oleks selline kokkulepe, millele te viitate, siis see tähendaks ju, et meil oleks osalus ostetud või müüdud ja ma peaksin sellest börsi kaudu teada andma. Katsuge nüüd kuidagi mõista, et isegi kui mul oleks selline kokkulepe, siis ma ei saaks seda ka kõige parema tahtmise juures teile ju öelda! Ehk siis ei ole mõtet meelitada minu käest välja vastust või kommentaari spekulatsioonidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2011, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing