Välisministeerium: lahkuge Jaapani kirdeosast

Katariina Krjutškova 15. märts 2011, 12:18

Välisministeerium soovitab Jaapani kirdeosast lahkuda, et vältida radiatsiooniga kokkupuutumise tervistkahjustavaid mõjusid.

Tokyost 250 kilomeetrit kirdes asuvas Fukushima tuumaelektrijaamas on toimunud mitu plahvatust, mis on suurendanud piirkonna radiatsioonitaset. Ministeerium soovitab pidevalt jälgida kohalike ametivõimude poolt antavat teavet ohutaseme kohta ja järgida nende soovitusi turvalise käitumise osas.

Konsulaarabi vajavatel Eesti kodanikel palub ministeerium ühendust võtta Eesti saatkonnaga Tokyos telefonil +813 541 27 281 või e-kirjaga Embassy.Tokyo@mfa.ee või välisministeeriumi konsulaarosakonnaga ööpäevaringsel telefonil +372 53 01 9999.

Ühtlasi palume eeltoodud numbril välisministeeriumit teavitada Jaapanis viibivatest Eesti kodanikest, kellel pole saatkonnaga kontakti olnud.

Jaapani kirdeosa raputas reedel 9,0-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine ning tõi kaasa suurel hulgal purustusi ja kahjustusi.

Järeltõuked jätkuvad mitmetes piirkondades, sealhulgas Tokyos. Märkimisväärseid kahjustusi on saanud infrastruktuur ning esinevad probleemid elektrivarustusega. Seetõttu soovitame tungivalt vältida Jaapanisse reisimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2011, 16:21
Otsi:

Ava täpsem otsing