Venemaa kustutas Hispaania võlakirjad mustast nimekirjast

Fredy-Edwin Esse, California 22. märts 2011, 10:33

Madridi pingutused eelarve defitsiidi vähendamiseks, tööturu ja pensionireformid ning pankade rekapitaliseerimise plaan on Venemaa viinud niikaugele, et Hispaania tõmmati investeerimise mustast nimekirjast maha.

Maailma suuruselt kolmandat kulla- ja välisvaluutareservi omav Venemaa on tõstnud Hispaania võlakirjad taas lubatud investeeringute nimistusse, vahendab Financial Times. Kõigest neli kuud tagasi kanti võlakirjad musta nimekirja kartuses Hispaania majanduse pärast.

"Hispaania võlakirjaturg on sel aastal esinenud palju paremini kui teised perifeeria võlakirjaturud. Nende majandust ei nähta enam suure riskina ja vähesed usuvad, et Madrid peab abilaene paluma," ütles Icapi ökonomist Don Smith.

Hispaania võlakirjade tootlus on läinud kuuga järsult kukkunud. Viieaastaste võlakirjade tootlus on kukkunud ligi pool protsendipunkti, 4,15 protsendini.

Tugev kontrast Hispaania on aga Iirimaa, mis on Venemaa investeerimise mustas nimekirjas. Iiri viieaastaste võlakirjade tootlus hüppas esmaspäeval esimest korda pärast euro kasutuselevõttu üle kümne protsendi piiri. Alates veebruarist on nende tootlus kasvanud kahe protsendipunkti võrra.

Venemaa reserve haldab riigi keskpank, kes juhindub rahandusministeeriumi poolt säetud juhtnööridest. Euroopa riikidest võib keskpank investeerida Austriasse, Belgiasse, Suurbritanniasse, Saksamaale, Taanisse, Luksemburgi, Hollandisse, Soome, Prantsusmaale ja Rootsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. March 2011, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing