30. märts 2011 kell 10:20

Hispaania laenukoormuse kasv alanemas

Täna avalikustas Hispaania keskpank käesoleva ja tuleva aasta võlakoormuse prognoosid, mis eelnevatest on küll väiksemad, kuid valitsuse prognoositust suuremad.

Panga sõnul moodustab valitsussektori võlg sellel aastal sisemajanduse koguproduktist 6,2% ja 2012. aastal 5,2%, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi prognoosis keskpank võla ja SKP suhteks 8,9%.

Hispaania valitsus on prognoosides optimistlikum ning loodab, et võlg jääb sel aastal 6% piiresse ning väheneb järgmisel aastal 4,4%ni. Selle aja sees ennustab keskpank, et majandus kasvab 2011. aastal 0,8% ning tuleval aastal 1,5%.

"Majandus on jätkuvalt raskes olukorras, mis nõuab ühelt poolt edasipüüdliku poliitika jätkamist ja survet parandada riigi rahanduse tasakaalu ning teiselt poolt kasvu soodustavaid struktuurseid reforme ja pankade restruktureerimist ning rekapitaliseerimist," kirjutas pank.

Panga teatel on prognoosid tavapärasest tagasihoidlikumad, sest kogu tähelepanu on praegu suunatud Euroopa võlakriisi lahendamisele ja Hispaania valitsuse pingutustele parandada riigi fiskaalpositsiooni.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum