Katariina Krjutškova • 14. aprill 2011 kell 12:37

Konkurentsiametis nõutakse turistiklassis lendamist

Meil on väga range kord, kõik sõidavad kõige lihtsamas klassis, kommenteeris konkurentsiameti juht Märt Ots võimalikku kulude kokkuhoidu lennureisidelt.

Otsa sõnul on konkurentsiametis see nõue kehtinud kogu aeg, et hankida tuleb võimalusel kõige odavamad lennupiletid. „Loomulikult tuleb riigi raha kokku hoida ja pole mingi häda kõige lihtsamas klassis sõita,“ sõnas Ots.

Äriklassi kasutamine on inimlikult mõistetav näiteks kümnetunnistel reisidel. „Võib-olla keegi tahab end vahepeal sirutada või pikali heita, aga paaritunniste sõitude juures ma seda vajalikuks ei pea,“ ütles Ots.

Otsa sõnul reisivad peaaegu kõik Eesti ametnikud tavaklassis. „Minu teada on need väga harvad juhtumid, kui keegi sõidab äriklassis. Äriklassi võib-olla pannakse siis ametnik reisima, kui mujale rohkem pileteid enam pole,“ lausus Ots.

Euroopa parlament lükkas tagasi suure häälteenamusega ettepaneku, et parlamendisaadikud ja ametnikud tohiksid alla neljatunnistel lendudel kasutada vaid turistiklassi. Ettepanek tagaks kuni 20 miljoni eurose kokkuhoiu aastas.

Ots vastas Äripäeva päevaküsimusele - kas Eestis tuleks kulude kokkuhoiu mõttes keelustada ametnikel äriklassis lendamine.

 

Hetkel kuum