Vedelkütusevaru Agentuuri kasum pool miljonit eurot

1706-aripaev 04. mai 2011, 16:18

Eesti Vedelkütusevaru Agentuur teenis eelmisel aastal 168,5 miljoni kroonise (10 miljoni eurose) käibe juures 7,1 miljonit krooni (0,46 mln eurot) puhaskasumit.

Varude roteerimisega kaasnenud toimingutest teeniti 5,4 mln krooni ja 1,7 mln krooni moodustas kasum vedelkütusevarude haldamistulude ja -kulude vahest. Varude haldamistuludeks on kütuseettevõtete poolt makstav varumakse.

Agentuuri tegevuse eripärast tulenevalt on vedelkütusevaru seaduses sätestatud, et kalendriaastal ülelaekunud varumakset ei arvestata jaotamata kasumi hulka, vaid sellest moodustub varumakse ülejäägi reserv. Moodustatud reserv võetakse arvesse tulevaste perioodide varumaksemäärade kehtestamisel, mis tähendab, et vastava aasta varude haldamistulud võivad olla haldamiskuludest viidatud reservi võrra väiksemad ning majandusaasta tulem seega negatiivne.

Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri müügitulu oli 2010. aastal kokku 168,5 mln krooni, millest 78,5 mln krooni moodustas varumaksete osa ja 90 mln krooni varude roteerimisega kaasnenud kütuse müük.

AS Eesti Vedelkütusevaru Agentuur on 100%-liselt Eesti riigile kuuluv aktsiaselts, mis tegeleb vedelkütusevarude moodustamise ja haldamisega. Ettevõte täidab alates 2010. aasta 1. jaanuarist Eesti 90 päeva vedelkütusevarude hoidmise kohustust.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2011, 16:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing