HP kärpis prognoosi, aktsia -8 protsenti

Rait Rebane 17. mai 2011, 21:29

Täna kvartalitulemused avaldanud arvutigigant Hewlett-Packart suutis ületada analüütikute prognoose, kuid aktsiahinnale andis löögi personaalarvutite turu languse tõttu alandatud 2011. aasta prognoos.

Täna enne börsi avakella avaldatud kvartaliaruande kohaselt kerkis Hewlett-Packardi kasum aastatagusega võrreldes 5 protsendi võrra 2,3 miljardi dollarini ehk aktsia kohta 1,24 dollarini. Käive kasvas sama ajaga 3 protsenti 31,6 miljardi dollarini. Analüütikud prognoosisid keskmiselt HP aktsiakasumiks 1,21 dollarit.

Ettevõtte aktsai viis tugevasse langusesse alandatud prognoos. Nimelt kärpis arvutitootja terve aasta käibeprognoosi 130 kuni 131,5 miljardilt 129 kuni 130 miljardi dollarini ning eelneva prognoositud kasumi 5,2 kuni 5,28 dollarit aktsia kohta asemel loodab ettevõte nüüd teenida vähemalt 5 dollarit aktsia kohta.

Ettevõtte juht Leo Apotheker hoiatas Bloombergi sõnul töötajaid, et ees on järjekordne raske kvartali.

Hewlett-Packardi aktsia vastas uudisele päeva esimeses pooles enam kui 9 protsendise langusega, pärastlõunaks on aktsia kaotust vähendanud 7,99 protsendini ning hind on kukkunud 36,61 dollarini.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2011, 21:29
Otsi:

Ava täpsem otsing