Birjo Must • 23. mai 2011 kell 10:16

Argo Luude: Ilves on pehmevõitu

Eesti president võiks olla veidi agressiivsem ja jõulisem tüüp, Toomas Hendrik Ilves on pehmekese võitu, arvas Veolia Keskkonnateenused AS juht Argo Luude.

„Mina arvan niimoodi, et meile oleks tarvis natuke agressiivsemat presidenti. Selline, kes toob riiki uusi investeerinuid,“ rääkis Luude.

Leedukad on selles osas Luude hinnangul hästi eeskuju näidanud. „Nad on saanud mitmed suurfirmad, kes on kolinud või kolimas oma kontoreid kusagile Leetu ja seda on just nimelt teinud president ja valitsus,“ põhjendas ta.

Luude arvates on Toomas Hendrik Ilves küll väga tubli ja intelligentne, aga pehmekese võitu. „Ega Ilves ei ole paha kandidaat, eks see ametiaeg on ikkagi ilma skandaalideta ja suhteliselt väljapeetult möödunud. Siiski võiks president olla veidi agressiivsem ja jõulisem tüüp,“ sõnas ta.

Kes võiks Ilvese asemel presidendiks saada, Luude hetkel öelda ei osanud. „Ta võiks olla selline nagu Lennart Meri omal ajal, kes jäi tegelikult igal pool silma oma väljaütlemistega ja oma seisukohavõttudega. Kui mingi Lennart Meri kaks oleks, siis tema võiks küll saada presidendiks,“ ütles Luude.

Laupäeval otsustas Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu toetada Toomas Hendrik Ilvese jätkamist presidendiametis. Juba varem on Ilvest toetanud Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid ning IRLi toetus teeb võimalikuks presidendi valimise riigikogus.

Hetkel kuum