Probleemid Euroopas survestavad ka nafta hinda

Rait Rebane 23. mai 2011, 21:16

Aktsiaturgudest veel tugevamat langust näitavad esmaspäevasel kauplemissessioonil naftafutuurid. Pärastlõunaks on musta kulla hind New Yorkis kukkunud enam kui 2,5 protsenti.

Maailma peamisi aktsiaturge tabanud müügilaine andis tugeva löögi ka nafta futuuridele, mida veavad alla peamiselt tugevnenud dollar ning investorite hirm maailmamajanduse taastumise suhtes.

Euro on pärastlõunaks dollari suhtes kukkunud enam kui 0,65 protsenti reede õhtuselt 1,4194 dollarilt 1,3969 dollarini. Dollari indeks, mis mõõdab jänkide valuuta liikumist kuue peamise valuuta vastu on kerkinud 0,96 protsenti 75,411 punktilt 76,239 punktini.

„Investoritel on hirm majanduskasvu suhtes, samuti on dollari tugevnenud,” ütles MarketWatchile Prestige Economicsi juht Jason Schenker, „langusele lükkab veelgi hoogu juurde kesine nõudlus ning viimastel nädalatel suurenenud varud.”

Päeva esimeses pooles puudutas nafta hind turul 96,4 dollarit, kuid pärastlõunaks on kaotusi vähendatud ning võrreldes reedese sulgemishinnaga on musta kulla hind kukkunud 2,54 protsenti 97,57 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2011, 21:16
Otsi:

Ava täpsem otsing