Goldman alandas S&P500 indeksi prognoosi

Rait Rebane 26. mai 2011, 20:12

Täna avaldatud analüüsis teatasid Ühendriikide investeerimispanga Goldman Sachsi analüütikud, et kõrgemad kütusehinnad ning USA majanduskasvu aeglustumine survestavad sel aastal S&P500 ettevõtete tulemusi, ning alandas S&P aasta lõpu sihti.

Goldman Sachsi analüütikud, kelle hinnangul Ühendriikide majandus näitab teises kvartalis oodatust kesisemat kasvu, alandasid neljapäeval Standard & Poor’s 500. indeksid aasta lõpu prognoosi 1500 punktilt 1450 punktile. USA sisemajanduse kogutoodang kasvas esimeses kvartalis hinnanguliselt 1,8 protsenti ning aasta lõpuks on kokku oodata  3 kuni 3,5 protsendist kasvu.

„Aasta lõpus on oodata taas majanduse elavnemist,” teatasid Goldmani analüütikud, „kuid soovitame kõrvale jätta energiale ja tarbijatele suunatud ettevõtted ning eelistada seadmetetootjate ja tervishoiusektori aktsiaid.”

Samuti alandasid analüütikud tehnoloogiaettevõtete aktsiate väljavaadet, sest sel ja järgmisel aastal on oodata sektoris kesiseid kasumimarginaale.

Neljapäeva pärastlõunaks on S&P indeks võrreldes eilsega kukkunud 0,18 protsenti 1318 punktini, Dow on kukkunu 0,35 protsenti 12 352 punktini ning Nasdaqi skoor on kasvanud 0,21 protsenti 2767 punktini

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2011, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing