Kesised majandusnäitajad viisid dollari langusesse

Rait Rebane 27. mai 2011, 20:15

Nädala viimasel kauplemissessioonil viisid pettumust valmistanud Ühendriikide majandusnäitajad dollari võrreldes teiste peamiste valuutadega langusesse. Samuti mõjus negatiivselt kuulujutt, et Föderaalreserv võib viivitada intressimäärade tõstmisega.

„Dollari indeksi langus pärast oodatust kesisemaid raporteid on märk USA majanduskasvu aeglustumisest,” teatas MarketWatchile Global Hunter Securitiesi makroanalüütik Richard Hastings, „viimastel nädalatel avaldatud majandusraportid viitavad sellel, et Föderaalreserv võib viivitada intresside kergitamisega.”

Reede pärastlõunaks on dollariindeks, mis mõõdab jänkide valuuta liikumist kuue peamise valuuta vastu kukkunud 0,9 protsenti 75,134 punktilt 75,598 punktini.

Täna enne börsi avakella avaldatud raportite kohaselt kerkis USA tarbijate kulutused vaid 0,4 protsenti, mis on viimase kolme kuu kesiseim kasv. Samuti valmistas investoritele pettumust kinnisvararaport, mille kohaselt kukkus kinnisvaramüük aprillis 11,6 protsenti.

Euro on pärastlõunaks dollari suhtes tugevnenud 1,13 protsenti 1,4293 dollarini. Võrreldes jeeniga on dollar kukkunud 0,76 protsenti 80,73 jeenini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2011, 20:15
Otsi:

Ava täpsem otsing