Anne Oja • 15. juuni 2011 kell 15:11

Keskerakond sõdib importpresidendi vastu

Keskerakonna häälekandja Kesknädal nimetab Toomas Hendrik Ilvest importkaubaks ja pakub omalt poolt välja "kodumaist toodangut", mis tavavalija maitsemeelele paremini vastab.

Kesknädal sai presidendikandidaatide nimekirja koostamise idee 25. mai ETV Foorumist, kus Aivar Riisalu pakkus ennast Keskerakonna kandidaadiks ja kurtis, et oma erakond teda nagunii ei esita.

Nimekirja pääsemiseks pidi vastama järgmistele nõudmistele: suutlikkus Ilvesega vaielda ja teda avalikus vaidluses võita, Eesti elu tundmine, hakkamasaamine presidendiametis, vastavus tavavalija ootustele ja Eesti rahva tunnetele.

Presidendikandidaatide nimekirja mahtusid sellised inimesed: Ain Seppik, Vilja Savisaar-Toomast, Siiri Oviir, Mihkel Oviir, Andres Ellamaa, Rein Müllerson, Heimar Lenk, Toomas Varek, Mihhail Stalnuhhin, Jüri Kuuskemaa, Enn Eesmaa, Aivar Riisalu, Neeme Järvi, Arvo Sarapuu, Jüri Mõis, Ene Ergma, Rein Raud, Peeter Tulviste ja Indrek Neivelt.

Paljud neist ei kuulu Keskerakonda, kuid on erakonna hinnangul võimelised Ilvese avaliks väitluses seljatama, kuna eestikeelne debatt on Ilvesele raske.

"Tuletame meelde, et 2006. aasta presidendivalimiste aegu suruti ETV otseülekanne presidendivalimiste eelse päeva viimasele õhtutunnile. Need, kes huvi pärast saadet vaatasid, pidid nentima, et Rüütel tegi Ilvesele pika puuga ära. Kuid poliitika teerulli vastu see ei aidanud," meenutas Kesknädal.

Esmaspäeval pakkus Keskerakond presidendiks Indrek Tarandit.

Hetkel kuum