• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalakasvataja: meie oma toodangut kindlustada ei saagi

  Lihtsate kindlustustoodete nagu näiteks liikluskindlustuse hinda on erinevate pakkujate puhul lihtne võrrelda, ütles Jõgevamaa kala- ja vähikasvataja, FIEna tegutsev Aarne Liiv.

  Liivi sõnul on ta püüdnud enamiku seadmeid kohe välja osta ning liisingut kasutab suhteliselt vähe. „Auto on liisitud ja pank pakkus oma kindlustuspaketti,“ rääkis Liiv. „Ma küll veidi võrdlesin ka teiste pakutavaid hindu, aga võtsin ikkagi panga pakutu vastu. Eks selline paketi vastuvõtmine on ka teatud mõttes mugavam variant.“
  Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, kuidas nad kindlustusandjat valivad ja kas erinevaid pakkumisi on lihtne võrrelda. Päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.
  Kalatalu Härjanurmes peremees Aarne Liiv tunneb hoopis suuremat puudust sellest, et Eestis ei saa kõiki valdkondi kindlustada. „Kalatoodangut me kindlustada ei saa, saame kindlustada vaid oma põhivarasid,“ lausus Liiv ja lisas, et ega see pole ka mujal riikides lihtne, sest see sõltub sektori toodangu mahust.
  „Toodangu maht on Eestis väike,“ nentis Liiv „Samuti, kuna valdkond on asjatundmist nõudev, et kindlustusandja oskaks ka oma riske hinnata, siis selliseid kindlustusspetsialiste Eestis ei ole. Ja et nad Eestisse tuleksid ja asjaga tegelema hakkaksid, selleks on vaja mahukamat tootmist.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Apple ja Amazon jäid ootustele alla
Tarneahela probleemid kimbutasid kolmandas kvartalis nii Apple'it kui ka Amazoni ning mõlemaid jäid analüütikute prognoosidele alla, vahendab CNBC.
Tarneahela probleemid kimbutasid kolmandas kvartalis nii Apple'it kui ka Amazoni ning mõlemaid jäid analüütikute prognoosidele alla, vahendab CNBC.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.