Ilusate elamuste aeg

Mari Hiiemäe 08. juuli 2011, 00:00

Kes järgmise paari nädala jooksul endale Eestist meelepärast kontserti ei leia, seda jätab muusika kui selline ilmselt lihtsalt külmaks.

See, kas aega on kohale minna, on iseasi, sest aega ei ole ju kunagi ja sada muud asja tahavad ka tegemist. Kellel on vaja heina teha ja maasikamoosi keeta, kellel tööasju ajada. Suvel kulgebki aeg teistmoodi ning vaatamata sellele, et kogu aeg midagi toimub, ei jõua tihtilugu suurt kusagile. Aga igatahes seda, et valikuid ei oleks, küll öelda ei saa.

Viljandi vanamuusikafestivalil on tänavu pakkuda mitmeid huvitavaid ajastuteüleseid projekte, mida tasuks kuulama minna. Küll on seal Eesti muusikuid uusi horisonte otsimas ja on välisesinejaid põnevate kavadega.

Samaaegselt Viljandiga võtab vanamuusikateema üles ka Haapsalu, kus toimub Haapsalu vanamuusikafestival, samuti välismaiste esinejate osavõtul.

Tõsisemat muusikat kuuleb ka Raplas, mis valmistub järgmisel nädalal Rapla kirikumuusika festivali läbiviimiseks. Festivali eesmärk on maailma rikkaliku vaimuliku muusikapärandi tutvustamine siinsele publikule.

Ka folgisõpru pole valikutest ilma jäetud: kohe-kohe on tulekul Hiiu Folk 2011. Džässihuviliste suurimaks magnetiks on aga Muhu saar, kus toimuv festival Juu Jääb 2011 kestab selle nädala lõpuni.

Valikuid on muidugi veel. Üksikkontserte ning suvetuure ei mahu siinkohal üles lugema. Ja kui liita kontsertide valikule veel nimekiri, mida suveteatrid pakuvad, siis ei ole valikutel otsa ega äärt. Küll läheks ja vaataks, kui ainult see puhkuseaeg nii lühike ei oleks. Kes siis elamusi ei tahaks saada - ilusad elamused kuluvad alati marjaks ära.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing