Flybe loob 100 uut töökohta

Jaana Pikalev 25. august 2011, 00:00

Lennufirma, mis ostis 18. augustil koos Finnairiga Finnish Commuter Airlinesi (Finncomm), avaldas eile oma uued lennumarsruudid.

Uus laiendatud lennuliiniprogramm hõlmab viit uut marsruuti Tallinnast, kolme Helsingist ning paljunõutud rahvusvahelist marsruuti Tartu ja Helsingi vahel kuus korda nädalas. Üheksast uuest marsruudist neli pakub mitut igapäevast lennusagedust, millest igaühega kaasneb valikuvõimalus kuni kolme lennu vahel päevas.

Eestlased saavad tööd Soome ja Eesti vahel. Flybe Europa tegevdirektor Mike Rutter ütles, et Flybe on äärmiselt uhke avanenud võimaluse üle teenindada Eesti ning Põhjamaade ja Balti riikide elanikke, samuti soomlasi.

Uute marsruutide nimekiri hõlmab uusi sihtkohti nii Tallinnast kui ka Helsingist toimuvatele väljalendudele, muutes lennufirma teatel piirkondlikud õhureisid taskukohasemaks ja kättesaadavamaks. Lennupiletihinnad Eesti liinidel algavad 39 eurost (Tallinnast Turusse ja Tamperesse ning Tartust Helsingisse) ning 49 eurost Tallinnast Stockholmi, Oulusse ja Vaasasse.

Avatavate lennuliinidega loodetakse elavdada Eesti majandust ning turismi, lisaks luuakse ka ligikaudu 100 uut töökohta. Rutteri sõnul nendest vähemalt pooled jäävad eestlastele, sest Eesti-Soome lennuliinid loodetakse mehitada eestlastega.

"Flybe partnerlus Finnairiga pakub sama kõrgeid teenindusstandardeid, nagu reisijad on harjunud ootama Finncommilt - ja rohkemgi," rääkis Rutter. "Meie ühine nägemus on, et Flybest saab Põhjamaades ja Balti riikides juhtiv piirkondlik lennuliin." Ta valgustas ka Flybe laienemisplaane, mis tähendaks uute marsruutide loomist Lätti, Leetu ja Taani.

Soome turistil lihtsam tulla. EASi Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul on hea uudis just see, et avatakse lennuliinid teistesse Soome linnadesse. "Kui me tahame, et Soome turistide arvu kasv oleks sama kõrge, nagu ta on olnud varasematel aastatel, siis tulebki vaadata Helsingist kaugemale," sõnas Mutso pressikonverentsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:59
Otsi:

Ava täpsem otsing