Elmar Ots • 29. august 2011 kell 8:47

Eestlaste usk tulevikku nõrgeneb

Perede kindlustunne tuleviku suhtes kahanes augustis veelgi, teatab konjunktuuriinstituut.

Perede kindlustunne langes augustis võrreldes juuliga mõõdukalt ja vastav indikaator näitab nüüd -4 (juulis 0, viimase 12 kuu jooksul on indikaator olnud 0 kuni -7 ning pikaajaline keskmine on -10).

Indikaatori neljast komponendist on halvenenud kõik peale tööpuudust puudutava (juuli näit -9 on kerkinud -8 peale). Enim langes ootus riigi majandusolukorrale 12 kuu pärast: juulis oli see optimistlik +16, augustis aga +7. Seda võib seletada augustis ajakirjanduses laialdast kajastamist leidnud eurotsooni laenukriisi lahendamise uute raskustega. Samas on tarbijate usaldus riigi majandusolukorra arengu suhtes lähemal 12 kuul endiselt kindlustunde kõige positiivsem komponent.

Hetkel kuum