Koosolekud tõhusamaks!

Indrek Maripuu 30. august 2011, 00:00

Kuidas muuta koosolek tõhusamaks? Olen viimase kümne aasta jooksul juhtinud kümnetes ja kümnetes organisatsioonides mitmeid sadu koosolekuid, ajurünnakuid ja kohtumisi. Teen ühe väikese seeria postitusi, kus jagan mõningaid tähelepanekuid, mis selle aja jooksul tekkinud ja millest Sul on reaalset abi, kui järgmine kord oma tiimi ees seisad.

Lihtsuse võlu. Inimesed võtavad koosolekule tulles oma "seljakoti" kaasa - mõni mõtleb pooleli jäänud ülesannetele, teine sellele, mida ta pärast tegema hakkab, kolmandat segab mõni isikliku elu sündmus. Koosoleku juhina saad üsna lihtsalt aidata inimestel "kohale jõuda".

Selleks anna enne koosolekuteemade juurde minemist inimestele 2 x 2 minutit, mille jooksul jagunetakse paaridesse ja räägitakse teineteisele sündmusest, tegevusest või asjaolust, mis parasjagu meeli erutab - see võib olla seotud nii töö- kui ka eraeluga, positiivne või negatiivne, juba toimunud asi või tulevikus võib-olla juhtuv asi. Sisu pole tegelikult oluline - tähtis on, et inimesed saavad ennast maha laadida ja teema välja rääkida. Teine kaks minutit vahetatakse naabriga rollid - esimesena rääkija kuulab ja vastupidi.

See lihtne harjutus aitab osalejatel teema kõrvale panna ja koosolekule keskenduda. Olen seda korduvalt proovinud ja ikka ja jälle nentinud, et lihtsuses peitub võlu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2011, 16:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing