Birjo Must • 30. august 2011 kell 8:36

Horm: Ilves võiks teha selgeks, milline on tegelik Eesti elu

President Ilves võiks uue ametiaja jooksul endale paremini selgeks teha, missugune näeb välja tegelik elu väljaspool suuri linnu, arvas Maag Lihatööstus AS juhatuse esimees Olle Horm.

„Iseenesest on presidendi funktsioon tasakaalustamine ja esindamine,“ rääkis Horm.

Seega oleks tema hinnangul hea algus näiteks üks korralik tuur mööda lihtsat Eestit. „Et suhelda inimestega ja teha endale paremini selgeks, missugune näeb välja tegelik elu väljaspool suuri linnu,“ selgitas ta.

Hormi sõnul ei teegi president oma ametiaja jooksul iseenesest midagi ära. „Pigem oleks tema funktsioon oluliselt jõulisemalt osutada nendele sotsiaalsetele ebakõladele või nõrkadele kohtadele, mida Eesti riik peaks jõulisemalt ja paremini lahendama,“ arvas Horm.

Pluss siis välispoliitikas endiselt esindusfunktsioon, lisas ta.

President Ilves ütles eile pärast valimistulemuste selgumist, et ta ei ole uue ametiaja suhtes põhimõtteliselt teinud ühtegi otsust. Tema sõnul on see eestilik ebausk, et ei planeerita midagi ette. Äripäev küsib ettevõtjatelt, millega võiks president Ilves uut ametiaega alustada.

Hetkel kuum