Yahoo nõukogu võivad ees oodata vallandamised

Maarja-Liis Mitri 09. september 2011, 18:38

Yahoo nõukogu esimeest Roy Bostocki, kes teisipäeval telefoni teel firma juhatuse esinaise Carol Bartzi vallandas, võib nüüd ees oodata sama saatus, vahendab uudisteportaal Bloomberg.

Yahoos 5,2-protsendilist osalust omav New Yorgi investeerimisfirma Third Point LLC soovitas eile nii Bostockil kui ka teistel nõukogu liikmetel tagasi astuda, pidades neid vastutavaks ettevõtte halva käekäigu eest. Kirjas kritiseeriti nõukogu nii Microsofti ülevõtupakkumise tagasilükkamise eest 2008. aastal kui ka suutmatuses valida juhtkonda, mis Yahoole edu tagaks.

"Yahoo praegune nõukogu on teinud mitmeid otsuseid, mis on ettevõtet otseselt kahjustanud ja mille tulemusena on firma aktsia hind langenud oma sisemisest väärtusest palju madalamale," sõnas Third Point oma kirjas.

Nõukogu esimehena alates 2008. aastast on Bostock vastutav mitme tähtsa otsuse eest, nagu kolme aasta taguse 47,5 miljardi dollarilise Microsofti-poolse ostupakkumise tagasilükkamine ja Bartzi töölevõtmine 2009. aasta alguses. Kui kunagi oli Yahoo turuväärtus üle 100 miljardi dollari, siis nüüd on ettevõtte aktsia hind langenud 49% alates ajast, mil Bostockist sai nõukogu esimees.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2011, 18:38
Otsi:

Ava täpsem otsing