• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Yahoo nõukogu võivad ees oodata vallandamised

  Yahoo nõukogu esimeest Roy Bostocki, kes teisipäeval telefoni teel firma juhatuse esinaise Carol Bartzi vallandas, võib nüüd ees oodata sama saatus, vahendab uudisteportaal Bloomberg.

  Yahoos 5,2-protsendilist osalust omav New Yorgi investeerimisfirma Third Point LLC soovitas eile nii Bostockil kui ka teistel nõukogu liikmetel tagasi astuda, pidades neid vastutavaks ettevõtte halva käekäigu eest. Kirjas kritiseeriti nõukogu nii Microsofti ülevõtupakkumise tagasilükkamise eest 2008. aastal kui ka suutmatuses valida juhtkonda, mis Yahoole edu tagaks.
  "Yahoo praegune nõukogu on teinud mitmeid otsuseid, mis on ettevõtet otseselt kahjustanud ja mille tulemusena on firma aktsia hind langenud oma sisemisest väärtusest palju madalamale," sõnas Third Point oma kirjas.
  Nõukogu esimehena alates 2008. aastast on Bostock vastutav mitme tähtsa otsuse eest, nagu kolme aasta taguse 47,5 miljardi dollarilise Microsofti-poolse ostupakkumise tagasilükkamine ja Bartzi töölevõtmine 2009. aasta alguses. Kui kunagi oli Yahoo turuväärtus üle 100 miljardi dollari, siis nüüd on ettevõtte aktsia hind langenud 49% alates ajast, mil Bostockist sai nõukogu esimees.
   
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.