• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  400 sõidukiga veokipargi omanik - veofirma või siiski mitte?

  Sellel aastal sattus Äripäeva huviorbiiti üllatava tegevusega ettevõtte.
  Äriregistris tegevusalaks kaubaveod maanteel deklareerinud ning Äripäeva autotranspordi edetabelisse sattunud Autologistika on head finantsnäitajad saavutanud hoopis liisimisega. Veokite ja tööjõu rentimisele andsid majandusliku põhjuse kunagised Eesti pankade finantseerimistingimused.
  Liisingufirmana tegutsev autovedaja. Hoolimata sellest, et äriregistris on firma tegevusalaks märgitud kaubaveod maanteel, on ettevõtte eesmärk algusest peale olnud autode rentimine. "Me ei ole transporditeenust pakkuv ettevõte, vaid pigem liisingufirma. Rendime ja liisime grupi sees sõidukeid veofirmadele," selgitas ettevõtte tegevjuht Aarne Saareväli.
  Ta lisas, et Autologistika on lihtsalt vara omav ettevõte, mis rendib autosid ja autojuhte väljapoole Eestit grupisisestele ettevõtetele Soome ja Venemaale.
  Põhjused topeltmaksustamise lepingutes. "On ju üldteada, et Eesti ja Venemaa vahel ei ole topeltmaksustamise vältimise lepingut, mis on olemas Eesti-Soome ja Soome-Venemaa vahel. Meil on lihtsam Soome partneritega suhelda ja töötada ning soomlastel on parem Venemaaga suhelda," selgitas Saareväli.
  Põhjus, miks ettevõtte kaubavedudega ise ei tegele, on majanduslik - Vene vedajatel on kergem transpordiks vajalikke lubasid hahkida. "Neil on Euroopas töötada või vedusid teha kordades lihtsam, sest nad saavad veolubasid tunduvalt kergemini. Samuti on tööjõud Venemaal odav," rääkis Saareväli.
  Sõidukite hulk, mida Saareväli ettevõttega seotuks nimetab, on muljet avaldav - 400. Juriidiliselt kuuluvad need pankadele ja liisingufirmadele. "Meie oleme kapitalirendirendi vormis need grupis allrendile andnud. Ettevõtte omanduses hakkab sõidukite hulk vähenema, kui oleme autod välja ostnud ja edasi liisinud," selgitas Saareväli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
GrabCAD – lahendades 3D printimise väljakutseid
3D printimine on juba maailma muutnud ja GrabCADi insenerid aitavad seda veel lihtsamaks teha, et tehnoloogia oleks veelgi kättesaadavam. Algselt inseneride CAD-i failide jagamise platvormina loodud GrabCADist on arenenud nutikas tarkvara-looja, kes teeb koostööd väikeettevõtetega arhitektuuribüroodest moedisaineriteni kui ka suurettevõtetega lennundusest, auto- ning kosmosetööstuseni.
3D printimine on juba maailma muutnud ja GrabCADi insenerid aitavad seda veel lihtsamaks teha, et tehnoloogia oleks veelgi kättesaadavam. Algselt inseneride CAD-i failide jagamise platvormina loodud GrabCADist on arenenud nutikas tarkvara-looja, kes teeb koostööd väikeettevõtetega arhitektuuribüroodest moedisaineriteni kui ka suurettevõtetega lennundusest, auto- ning kosmosetööstuseni.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.