• Jaga lugu:

  Ateenas taas streigid ja liikluskaos

  Ajal, mil Kreeka valitsus teeb viimaseid ponnistusi riiki finantsabi ja investeeringute toomiseks, valitseb Ateenas taas protestidest põhjustatud kaos.

  Enamik metrooronge ja busse täna neljamiljonilises pealinnas ei sõida, homme ja ülehomme on lubanud streikida ka taksojuhid.
  Kreeka parlament hakkab täna õhtul hääletama uut kinnisvaraseadust, lisaks arutatakse eelarvekärpeid ja riigile kuuluva kinnisvara müüki. Samal ajal kohtub peaminister Giorgos Papandreou Berliinis Saksa kantsleri Angela Merkeliga.
  Kreekal seisab ees "tõehetk" ning parlament peab täielikult kinnitama säästuplaani, et saada järjekordne finantssüst, mis ühtlasi peab päästma riigi pankrotist, ütles eile Brüsselis ajakirjanikele Euroopa Komisjoni pressiesindaja Amadeu Altafaj.
  Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos on teatanud, et tulemas on 20protsendiline palgakärbe, pensione vähendatakse veel 4% lisaks juba kärbitud kümnele protsendile. Ka on plaanis panna 30 000 riigiteenistujat nn vähendatud palgaga "reservi".
  Kõige rohkem on kreeklastes vastuseisu tekitanud kinnisvaramaks, mis puudutab viit miljonit kinnisvaraomanikku ja mida hakatakse koguma koos elektriarvega. Riigile peaks see aastas tooma sisse 1,1 protsenti SKPst.
  Viimased küsitlused näitavad, et selle maksu vastu on 74 protsenti kreeklastest. Ning tervelt 59 protsenti kreeklastest ei usu, et Papandreou valitsus suudab päästa riigi pankrotist.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.