Anne Oja • 27. september 2011 kell 13:19

Pankrotihaldur küsib Levadia kinnisvara eest 12 mln eurot

Pankrotihaldur pani müüki Viktor Levada kinnisvara, mille alghinnaks on ligi 12 miljonit eurot.

Pankrotihaldur Toomas Saarma müüdava Levadia Metalli vara on Kasemetsa kinnistu Rae vallas Peetri külas, tootmiskinnistud Maardus Vana-Narva mnt 24a ja 26B, kinnistu Tartus Betooni 3, Pärnus Pae 1a ja Tallinnas Kopli 70 koos kinnistuil paikneva vallasvaraga,

Erinevates asukohtades olevate kinnistute alghinnad on vastavalt 1 miljon, 7,2 miljonit, 0,8 miljonit, 0,7 miljonit ja 2,1 miljonit eurot.

Kasemetsa kinnistu detailplaneeringu kohaselt jagatakse kinnisasi 12 ärikrundiks ja 7 ridaelamukrundiks. Otsejuurdepääs Tartu maanteelt puudub, kavandatud on ajutine Vägeva teelt. Kõrghaljastus, veevarustus, kanalisatsioon, elektrivarustus, gaasivarustus puuduvad. Kinnistu asub Tallinna piirist 1,5 kilomeetri ning südalinnast 7 kilomeetri kaugusel.

Ülejäänud kinnistute puhul on tegu tootmismaaga, millel asuvad administratiivhooned, laod ja muud sarnased ehitised.

OÜ Levadia Metall pankroti kuulutas Harju Maakohus välja märtsis. Levadia Metalli omanikud on Viktor ja Nadežda Levada.

Levadia Metalli saneerimine ebaõnnestus ning Viktor Levada rääkis veebruaris Äripäevale, et pankrotiavalduse näol oli tegemist tema jaoks äärmiselt raske otsusega, aga muid valikuid enam polnud. „Loomulikult on kahju, ettevõttel täitus jaanuari lõpus 20 aastat,“ sõnas Levada.

Veel mullu novembris uskus Levada metallituru elavnemisse, suurenes ju Levadia Metalli müük aastaga kümme protsenti.

 

Hetkel kuum