Praxis: tervishoiuteenuste eksport võiks viiekordistuda

Kadrin Karner 31. oktoober 2011, 10:22

Tervishoiteenuste ekspordi suurendamine võib pakkuda Eesti arstidele ja õdedele huvitavat tööd ja lisasissetulekut ning elanikele meditsiiniteenuste kvaliteedi tõusu, leiab poliitikauuringute keskuse Praxis tervisepoliitika programmi direktor Ain Aaviksoo.

"Me oleme seni ise uskunud ja arvanud, et meie arstid ja haigemajad on head. Nüüd väljastpoolt tulijate hulga kasvamine ilmselt kinnitab seda arusaamist veelgi," rääkis Ain Aaviksoo intervjuus ETV saatele "Terevisioon".

Aaviksoo arvates võib meditsiiniturismi arendamine arste ja õdesid Eestis hoida, kui seda korraldada targalt aga odavat tööd tehes ei pruugi see tulemusi anda.

Perspektiivsete suundadena nimetas Aaviksoo sünnitusabi, kunstlikku viljastamist, ortopeedia, laboriteenuseid, pariaatriliste kirurgiat ehk mao-ja soolteoperatsioone rasvunud inimestele ning hooldus- ja taastusravi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. October 2011, 10:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing