Aivar Hundimägi • 6. november 2011 kell 11:22

Ansipi visiit tundub turismireisina

Kolumnisti ja välispoliitika instituudi vaatleja Ahto Lobjaka sõnul ei ole Eestil Vietnamis ega Singapuris reaalset majandushuvi ning peaminister Andrus Ansipi visiit sinna tundub pigem turismireisina.

„Eestil on kindlasti suuremaid ja tähtsamaid prioriteete, milleks paremini kulutada sellele visiidile kuluvat aega ja raha,“ ütles Lobjakas Delfile.Lobjaka sõnul kannatavad paljud visiidi selle all, et neil puudub konkreetne tulem ja järeltegevus. Äridelegatsioon käib küll peaministriga kaasas, kuid edasine struktuur ei ole hästi välja töötatud ja pole läbi mõeldud, kuidas visiidi tulemusi võimendada, kõneles Lobjakas. Ta oli arvamusel, et Eesti jaoks loomulikum sihtgrupp on India, kus erinevalt näiteks Hiinast räägitakse rohkem inglise keelt ja kus on demokraatlik riigikorraldus.

Hetkel kuum