• Jaga lugu:

  "Suhtekorraldust ja ajakirjandust pole mõtet vastandada"

  Suhtekorraldusbüroo PR Partner juht ja omanik ning Tartu Ülikooli kriisikommunikatsiooni lektor Ilona Leib ütles Äripäeva reedest kaanelugu kommenteerides, et suhtekorraldajaid ja ajakirjanikke ei ole mõtet vastandada.

  „Professionaliseerumine kasvab kõigis eluvaldkondades. Nii, nagu enamik meist ei paranda ise kingi ega tee ise lepinguid, nii nähakse professionaalses kommunikatsiooni korraldamises võimalust oma ideid ja seisukohti paremini tutvustada,“ rääkis Leib. „Suhtekorraldajaid ja ajakirjanikke ei ole mõtet vastandada. Suhtekorraldusfirmad aitavad klientidel paremini esitada teemasid ja probleeme - valikud teevad toimetused.“
  Äripäev kirjutas, kuidas ravimitootjad tellisid arvamusküsitluse teemal, kas käsimüügiravimid peaksid jõudma müüki apteekidest väljapoole, ning esitlesid seda eelmisel nädalal ajakirjanikele, et muuta teema avalikkuse kõneaineks.
  Leib ütles, et mistahes uuringu tellimine uuringufirmalt on hea alusmaterjal, millest töös ja otsustes lähtuda. „Uuringu tellimises ja tutvustamises ei maksa näha probleemi. Ohtu tuleks näha pigem suurt hulka inimesi mõjutava info varjamises.“
  PR-töö, mis toimub avalikult  - nagu pressiteated, kommentaarid, pressikonverentsid jne - on toimetuste seisukohalt hõlpsalt jälgitav ja kontrollitav, märkis ta. „Suhtekorraldajatele lisaks on palju teisi mõjustajaid, kes juhivad tervete teemade käsitlemist nii meedias kui ka poliitikas - sellise mõjustamistegevuse jälgimine ja äratundmine on oluliselt keerukam."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.