Rainer Saad • 8. november 2011 kell 18:42

Berlusconi astub tagasi

Itaalia president Giorgio Napolitano teatas, et peaminister Silvio Berlusconi astub tagasi siis, kui kinnitatakse 2012. aasta riigieelarve seaduse eelnõu, mis peaks olema vastu võetud käesoleva kuu lõpuks.

Napolitano ütles, et Berlusconi oli teadlik tänase hääletamise tagajärgedest parlamendis, kus tema paremtsentristlik koalitsioon ei suutnud tagada enamuse alamkojas.

Pärast Berlusconi tagasiastumist, konsulteerib president Napolitano kõikide poliitiliste parteidega võimalike tulevikuväljavaadete osas. 

Berlusconi võitis täna parlamendis peetud hääletuse 2012. aasta eelarve täitmise üle lihthäälteenamusega, saades 308 poolthäält 630st. Hääletuse tulemus näitas, et Berlusconi oli enamuse parlamendis kaotanud.

Hetkel kuum