• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Otsid äriideed? Tee siis silmad lahti!

  Enamik inimesi käib mööda maailma ringi, ilma et nad midagi märkaks. "Aga kui silmad lahti hoida, võib igasuguseid huvitavaid asju leida," ütles Pipi Pikksukk. Aga võta siis Pipi tähelepanekust õppust ja käi ka lahtiste silmadega. Vaatle, otsi ja märka uusi asju. Märka probleeme, sest iga äriidee algab mingist probleemist - hea toode peab lahendama mingi probleemi. Kui Su toode pole lahendus, siis parem ära seda tee! Parem pole ka olukord, kui Sa ei tea, millise probleemi lahendus Su toode on!
  Kas igast probleemist saab asjaliku äri püsti panna? Võib-olla. Kas Sina saad? Ilmselt mitte. Selleks, et aru saada, kas leitud probleemis Sinu jaoks mõni võimalus peitub, püüa vastata alljärgnevatele küsimustele:
  Mis seda probleemi põhjustab? Keda see probleem peamiselt mõjutab ja kui palju neid on? Millal, kuidas ja kui tihti see probleem ilmneb? Miks seda probleemi lahendatud ei ole? Milline on selle probleemi ajalugu? Milline tundub olevat selle probleemi tulevik? Kui suuri kulutusi see probleem põhjustab? Kellele? Mis tunne nendel inimestel on, keda see probleem vaevab? Kes veel sellele probleemile lahendust otsib? Millised lahendused juba olemas on?
  Vastused kirja! Ja parem oleks, kui võtaksid paberi-pliiatsi appi ning kirjutaksid need vastused üles. Saaksid parema ülevaate.
  Autor: Indrek Maripuu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.