• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsid miinuses, ka Tallinn

  Tallinna börsil ei tekkinud ka sulgemise ajaks ainsatki tõusjat. Euroopa börsid olid samuti kaetud punase värviga.

  Tallinna börsil oli suurim langeja Arco Vara aktsia, mille hind langes 5,9 protsenti, 2,501 eurole. Ainult Olympic EG aktsia käive ületas saja tuhande euro künnise (127 501,11 eurot). Aktsia hind vajus 2 protsenti, 1,132 eurole. Tallinki aktsia hind langes 84 587,50 eurose käibe juures 1,2 protsenti, 0,604 eurole.
  Kokku tehti börsil 224 tehingut ja 287 545,17 eurone päevakäive.
  Euroopa 600 aktsiast koosnev aktsiaindeks liikus õhtul 2,5 protsendiga miinuses. Ühendkuningriigi aktsiaturg langes 1,6 protsenti, Saksamaa 2,2 protsenti, Prantsusmaa 2,2 protsenti, Hispaania 2,1 protsenti, Šveits 1,6 protsenti, Itaalia 2,9 protsenti. Põhjamaades langes Taani 1,7 protsenti, soome 2,9 protsenti, Norra 1,6 protsenti ja Rootsi 2,5 protsenti. Eesti aktsiaturg langes 1,4 protsenti, Leedu 1,1 protsenti, kuid Läti tõusis 0,2 protsenti.
  Investoritele ei meeldinud see, et USA superkomitee poliitikud ei suutnud kokku leppida eelarvekärbetes, mis võib seda ohtu USA valitsuse krediidireitingu.
  „USA lugu ei suuda ilmselt välja lüüa Euroopat esilehtedelt, kuid sellel on eelarveväljavaatele mõju aastaid,“ ütles Deutsche Banki strateeg Jim Reid Bloombergile. „Kui USAs jõustuvad automaatsed eelarvekärped, läheb ta samale kasinusteele, mis ei ole Euroopa majanduskasvus iseäranis suurt edu seni toonud.“
  USA aktsiaturg on alustanud olenevalt peamistest indeksitest päeva 1,8-2 protsendise langusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.