• Jaga lugu:

  Prantsuse kõrge ametnik: briti konservatiivid on lollid

  Suurbritannia peaministri David Cameroni keeldumine koos teiste EL riikidega eurot päästa on esile kutsunud pahameele nii prantslaste seas kui mujal Euroopas. Prantsuse finantsjärelevalve juht sõimas britte avalikult lollpeadeks.

  Prantsuse finantsjärelevalve AMF juht Jean-Pierre Jouyet ütles intervjuus kanalile France Iter, et briti konservatiivid on teinud eriti raske vea. „Kaua aega öeldi, et prantsuse parempoolsed on maailma kõige lollimad. Ma usun, inglise parempoolsed on nüüd näidanud, et nad on võimelised olema ise maailma kõige lollimad,“ vahendas Jouyet intervjuud Spiegel Online.
  Jouyet heidab peaminister David Cameroni valitsusele ette finantssektori huvide eelistamist riigi huvidele. Käik, mis on tema sõnul EL ajaloos haruldane. Cameroni eelkäijad Tony Blair ja Gordon Brown sellist viga ei oleks teinud, ütles Jouyet.Jouyet rõhutas, et tema sõnu ei tohiks võtta kui üldist kriitikat brittide vastu tervikuna. Vastupidi, Euroopa vajab tema sõnul oma briti sõpru.
  Ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy väljendas Londoni suhtes pettumust. „Nüüd on täiesti selgelt kaks Euroopat: üks, mis soovib oma liikmete vahel näha solidaarsust ja reguleerimist. Ja teine, mis klammerdub ainult ühisturu loogika külge,“ ütles Sarkozy ajalehele Le Monde. Sarkozy on siiski vastu Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust. „Meil on Suurbritanniat vaja,“ rõhutas Sarkozy ning meenutas prantsuse-briti sõjalist koostööd Liibüas.
  EL rahandusvolinik Olli Rehn kahetses brittide otsust samuti, ning seda mitte ainult euroala seisukohalt, vaid ka murest brittide enda pärast. Euroopa Komisjoni asepresident Viviane Reding seevastu usub, et Suurbritannia siiski ühineb uue EL leppega. „Oma kogemustest me teame, et nad punnivad alati natuke astu ja siis otsivad ometigi ühendusteed, et siiski kampa tulla,“ ütles Reding kanalile MDR info. „Britid vajavad meid rohkem kui meie britte.“
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Riigiga vägikaigast vedav Hugo Osula sai Brüsselist tuge Ministeerium: hinnangul pole õiguslikku tähendust
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.
Eestis 20 aastat kehtinud ühistranspordiseaduse paragrahv, mis kohustab bussiettevõtteid tasuta ja riigi hüvitiseta vedama puudega inimesi ning koolieelikuid, on Euroopa Komisjoni hinnangul vastuolus Euroopa õigusega, teatas bussifirma Lux Express.