• Jaga lugu:

  Neivelt riigikogus: paindlikkus toob Eestile palju kasu

  Hansapanga eksjuht Indrek Neivelt usub, et Eestile tuleb meie paidlikkusest eesootavail heitlikel aegadel palju kasu.

  "Majandusteadlased ütlevad, et meid ootab ees nn kaotatud dekaad ehk et majandus järgmise 5-10 aasta jooksul kahaneb. Eesti positsioon siin tänu meie paindlikkusele on suhteliselt hea. Ees ootavad meid heitlikud ja ettearvamatud aastad, me peame säilitama oma paindlikkuse ja reserve," rääkis Neivelt.
  "Looduses jääb ellu mitte kõige suurem ja tugevamam, vaid kõige kohanemisvõimelisem. Me Eestis oleme kohanemisvõimet mitu korda harjutanud, oleme ühed paindlikumad ELis. Ühelt poolt me justkui oleksime kriisiks valmis, siis reservide pool – riigil on reservid, kuid erasektoril on väga väikesed reservid," lisas ta.
  "Tegeleme praegu liiga palju, et olemasolevat süsteemi käigus hoida. See mudel aga ei toimi, see käriseb igast küljest. Võtmesõna on – rohkem vastutust! Poliitikud on vastutustundetud, et saaks valitud, antakse lubadusi. Suurettevõtete ja börsifirmade juhid mõtlevad, kuidas elada edasi järgmine kvartal, näidata head tulemust ja mitte jääda tööst ilma. Vanasti mõtlesid perefirmad võtmes, kuidas pärandada heas seisus firma oma lastele, nüüd aga on ajahorisont vaid kolm kuud. See ongi kriisi tekitaja," rääkis Neivelt.  
  Endine Hansapanga juht ütles, et ei näe Euroopa võlakriisis ühtegi võitjat, ka mitte Saksamaad, keda selleks on justkui peetud.
  Tema sõnul on inflatsioon praeguses olukorras kasulik, sest hoogustab majandust.
  Neiveltilt küsiti Riigikogus, mida ta arvab reitinguagentuuridest ja nende tegevusest. "Olen reitinguagentuuridega üle 15 aasta suhelnud ja ma ei saa siiani aru, kuidas selline süsteem üldse toimida saab," vastas ta. "Et kui ettevõte tahab saada reitingut, siis sa maksad sellele agentuurile," lisas Neivelt.
  Ta meenutas, kuidas Hansapank sattus kord ühe reitinguagentuuri väljapressimise ohvriks. "Üks agentuur andis meile reitingu, mis oli mitu astet madamam, kui teine reiting ja nad väitsid, et panid selle avalikele andmetele tuginedes. Ei jäänudki muud üle, kui võtta samalt agentuurilt uus reiting. Päris kindlasti peaksid reitinguagentuurid olema sõltumatud," kinnitas Neivelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.