Rootsi keskpank toetab IMFile euroabiks laenamist

Sirje Rank 15. detsember 2011, 13:44

Rootsi keskpanga juht Stefan Ingves ütles täna Rootsi parlamendis, et toetab Rootsi osalemist IMFi rahavarude täiendamisel hädas euroala riikide abistamiseks.

Ingvesi sõnul on see ekspordist sõltuva Rootsi enda huvides. „Rootsi on alati taolistes tugimeetmetes osalenud ja siis on see puudutanud väga kaugeid riike. Jääda kõrvale nüüd, mil üleaedsed on hädas, oleks veider,“ ütles Ingves agentuuri Direkt vahendusel.

Rootsi keskpanga juhi sõnul on IMFile laenamine seotud väga väikese riskiga. „Tavaliselt makstakse IMFile alati kõik laenud tagasi. Vaid väga ekstreemsetes oludes võib juhtuda – näiteks kui mõni riik üldse eksisteerimast lakkab“, et IMF oma raha tagasi ei saa, ütles Ingves.

Läinud nädala ülemkogul otsustasid ELi valitsusjuhid, et laenavad keskpankade vahendusel IMFile täiendavad 200 miljardit eurot. 150 miljardit sellest loodetakse saada euroala riikidelt ning ülejäänud Euroopa riikidelt väljastpoolt euroala.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. December 2011, 13:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing