Romet Kreek • 19. detsember 2011 kell 8:27

EL ootab Suurbritannialt 26 miljardit naela

The Telegraph kirjutab, et Euroopa liit nõuab Suurbritannialt 26 miljardi naelast abi IMFile.

Euroopa rahandusministrid püüavad jõuda kokkuleppele 200 miljardi euroses laenud IMFile, et päästa ühisraha. Kolm neljandiku rahast peaks tulema euroala riikdielt, kuid ka Suurbritannial palutakse skeemis osaleda.

Numbrid viitavad, et Euroopa Liidu ametnikud ootavad Suurbritannialt Euroopas suuruselt teist panust. Suurbritannia peaminister on korduvalt kinnitanud, et IMFile ei anta täiendavat raha euro päästmiseks. Suurbritannia on niigi andnud Iirimaale, Kreekale ja Portugalile 12 miljardi naela eest laene ja garantiisid.

Selle kuu algul määrasid Europa liidu riigid tänase päeva tähtajaks, et kaasata 200 miljardit eurot uusi laene IMFile euroala kriisiga tegelemiseks.

Üks Euroopa Liidu ametnik ütles, et Suurbritannialt oodatakse jätkuvalt 30,9 miljardi euro ehk 25,9 miljardi naela panustamist, millega oleks Ühendkuningriik suuruselt teine panustaja Saksamaa järel, andes Prantsusmaaga võrdse panuse.

 

Hetkel kuum