• Jaga lugu:

  "Tekib küsimus, kas tal pole mitte päkapiku roll"

  Nõunikud peavad olema spetsialistid ja suutma selgitada oma ülesandeid, leiab endine kaitseväe juhataja nõunik ja praegune riigikogu korruptsiooni-vastase erikomisjoni juht Andres Anvelt.

  „Kui tal seda (haridust-kogemust) pole ja ta ei oska selgitada isegi seda, mida ta teeb seal ministeeriumis ja mis valdkonnas ta nõu annab, siis tekib küll küsimus, kas ta pole mitte rohkem päkapiku rolli täitmas seal,“ märkis Anvelt nõunike kohta.
  Anvelt ütles, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunikud võiksid olla hea ettevõtluskogemusega, teada konkreetseid valdkondi, sobiks isegi haldusjuhtimine.
  Täna avaldatud artiklist „Poliitnõunikud kaotavad oma tööst rääkides jututuju“ selgub, et mõnel poliitnõunikul puudub ametijuhendis ette nähtud haridus ja töökogemus riigiasutuse hallatavas valdkonnas. „Kui inimene võetakse tööle ametijuhendi või konkursi järgi, ja tal pole seda, siis selline käitumine pole kohane,“ märkis ka endine keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
  Äripäeva viis läbi mullu riigipalgale võetud IRLi liikmete seas läbi tulemusvestlused, kus enamik ei osanud välja tuua oma töövõite ja -ülesandeid ega parimaid nõuandeid. 
  Joonalauaga raske mõõta
  Küll aga olid Anvelt ja Tamkivi ühel meelel, et poliitnõuniku töötulemusi ongi väga keeruline joonlauaga mõõta. „Seda soovi on keerukas rahuldada, sest kui nad on ministri nõunikud ja järgivad erakonna liini, siis tõenäoliselt hinnatakse teda ministri poolt ja erakonna siseselt,“ sõnas Tamkivi.
  „Tulemuskontroll peaks tulenema tema juhi sõnadest. Nõuniku tööd ei saa hinnata nagu tehasetöölise tööd. Minister hindab seda, kas see nõu oli adekvaatne, kas ta sai seda nõu kasutada, kuidas ta selle inimese potentsiaali ära kasutas. Fakt on see, et ta peab olema spetsialist ja ta peab reaalselt suutma aidata,“ sõnas Anvelt.
  „Nendel inimestel (poliitnõunikel – toim) on suhteliselt palju koormust ja vastutusrikkaid ülesandeid. Seal pidada inimesi, kes oma tööd hästi ei tee, võin teile öelda, et see ei õnnestu kuidagi. Need inimesed on ikka rakendatud,“ nentis Tamkivi.
  "Selline asi hakkab ikka vastu küll"
  Küll aga märkis Anvelt, et IRLile omast valimiseelset parteilaste riigitööle suunamist võib käsitleda korruptsioonina. „Kui tehakse avalike vahenditega erakonna huvides mingisuguseid käike, siis saab need korruptsiooni valdkonda panna. Sest täidetud on põhiprintsiip, et avalikke vahendeid on kasutud erahuvides,“ ütles Anvelt. „Selline asi hakkab ikka vastu küll,“ lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.