• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti saab 22% Leedu tuumajaamast

  Leedu valitsus kiitis heaks lepinguprojekti, mille kohaselt hakkaks uuest Visaginase tuumaelektrijaamast kuuluma Eestile 22%.

  Elektrijaam hakkab maksma 17,4 mld litti (5 mld eurot), teatas Leedu valitsus täna, vahendab Bloomberg. Elektrijaama ehitusega luuakse 6000 töökohta ja suunatakse 5 mld litti kohalikku ärisse.
  Leedu valitsuse hinnangul on tegemist suurima investeeringuga viimase kahekümne aasta jooksul pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist, mis annab 0,7 protsendipunkti juurde majanduskasvu aastas.
  Visaginase elektrijaama toodetud elektrienergia võib hakata maksma 7-10 Leedu senti kilovatt tunni kohta, mis on vähem kui praegu toodetud elektri hind, teatas Leedu energeetikaminister Arvydas Sekmokas juba veebruari keskel.
  Pärast seda kui 2009. aastal suleti nõukogudeaegne Ignalina tuumajaam, on Balti riigid avaldanud soovi olla sõltumatud Venemaalt imporditavast energiast. 1300megavatise reaktoriga tuumajaam peaks Leedu valitsuse plaanide kohaselt valmima Visaginases 2020. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".