Rivo Sarapik • 11. mai 2012 kell 8:03

Läti tormab kasvada

Eesti ja Leedu esimese kvartali 3,9% suurune majanduskasv jääb oluliselt maha Läti kasvust.

Lätis kasvas majandus I kvartalis 6,8% võrra, vahendab Äripäeva rahvusvaheline uudiskiri news2biz. Tulemusele andsid hoogu tugevad ekspordinäitajad ja tööstus. Kaubanduse käive kasvas aastatagusega võrreldes kümnendiku võrra.

Leedu SKP kerkis riigi statistikaameti andmeil I kvartalis 3,9% võrra, mis ületas news2bizi andmeil analüütikute oodatud 3,7% suurust kasvu. Riigi statistikaameti andmeil tagasid tulemuse erinevad sektorid. Samas oli tegemist aeglaseima kvartalikasvuga pärast 2010. aasta neljandat kvartalit. Analüütikud tõid aasta esimese kolme kuu kohta esile head arengud jaekaubanduses ja tööstuses.

Statistikaamet teatas täna, et Eestis kasvas majandus I kvartalis 3,9% võrra. Enam kui poole SKP kasvust andis ehituses ja kaubanduses loodud lisandväärtuse kiire kasv. Ehituse kasvu tagasid jätkuvalt peamiselt hoonete remondi- ja rekonstrueerimistööd. Jaekaubanduse kasvu toetas enim toidukaupade kaupluste jaemüügi kiire kasv.

Hetkel kuum