Romet Kreek • 14. august 2012 kell 9:17

Langus euroalal

Nii Euroopa Liidus kui ka euroalal toimus teises kvartalis majanduslangus kvartaalses ja ka aastases arvestuses.

Teises kvartalis langes nii euroala kui ka Euroopa liidu majandus võrreldes eelnenud kvartaliga 0,2 protsenti. Euroopa Liidu aastane majanduslangus oli teises kvartalis samuti 0,2 protsenti, kuid euroalal 0,4 protsenti.

Eesti 2,5protsendise kasvuga majandusest kasvasid aastases võrdluses II kvartalis kiiremini Läti (4,3 protsenti), Leedu (2,7 protsenti) ja Slovakkia 2,9 protsenti. Rootsi majandus kasvas 2,2 protsenti, Soome 0,6 protsenti. Saksamaa majandus kasvas ühe protsendi.

Majandus langes Belgias 0,4 protsenti, Tšehhis 1,2 protsenti, Kreekas 6,2 protsenti, Hispaanias ühe protsendi, Itaalias 2,5 protsenti, Küprosel 2,4 protsenti, Ungaris ühe protsendi, Hollandis 0,5 protsenti, Portugalis 3,3 protsenti ja Ühendkuningriigis 0,8 protsenti.

Jaapani majandus kasvas samal ajal 3,6 protsenti ja USA oma 2,2 protsenti.

Hetkel kuum