23. august 2012 kell 15:42

USA tarbijakindlus langeb madalaimale alates jaanuarist

Ameeriklaste tarbijakindlus langes eelmisel nädalal madalaimale tasemele alates jaanuarist, viidates tarbijate pessimistlikumale suhtumisele oma finantsidesse, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Bloombergi Tarbijakindluse Indeks langes miinus 47,4 peale 19. augustiga lõppeval perioodil, mis on kuues järjestikune langus. Eelneval perioodil oli indeksi näitajaks miinus 44,4. Viimati langes tarbijakindlus nii pikka aega järjest 2008. aastal, kui USA oli majandussurutises.

Kütusehindade tõus on haukamas suuremat osa ameeriklaste palgatšekist ja toiduainete hinnatõus, mille tõi kaasa põud, võtab oma osa rahakotist. Lisaks sellele, pole suutnud tööturg piisava kiirusega taastuda ja töötuse määr püsib üle 8%, mis omakorda võib tähendada, et ameeriklaste sissetulekud ei suuda sammu pidada kasvavate hindadega.

Alates 1. juulist on USAs toimunud ligi 40 dollari sendine hüpe kütusehindades ning keskmine hind kütuse gallonil on nüüd ligikaudu 3,72 dollarit.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum