Romet Kreek • 7. september 2012 kell 6:05

Bill Gross: investorid, õppige ära uus tants

"Minule paistab, et te peate õppima uue tantsu, et käia ajaga kaasas moodsal kaduvate tootluste tantsupõrandal," kirjutas Bill Gross värskes investeerimisülevaates.

Võlakirjakuningaks tituleeritud investeerimisguru PIMCO tegevdirektor Bill Gross on tuleviku suhtes suhteliselt pessimistlik, arvates, et keskpangad teevad oma nullilähedase intressimäärapoliitikaga karuteene majandustele. Ta soovitab investoritel mitte arvestada enam ajalooliste tootlustega ei aktsiate ega võlakirjade osas.

Paar vähest võimalust tootlusi parandada on kas investeerida kasvavatele turgudele ja otsida madalama fondivalitsemistasuga fond või börsil kaubeldav fond.

Enamikul eraisikutest investoritel ei ole privileegi oodata lõpmatuseni ega ka riskida oma investeerimisdollaritega, et saada jagu 0,1protsendistest hoiuseintressidest ja rahaturufondide tootlustest.

"Kui valid fondi või ETFi (börsil kaubeldav fond), siis minimeeri tasusid," ütles Gross. "Lõppude lõpuks, kui aastased tootlused on 3-4 protsenti, siis kas te saate endale lubada anda ära terve protsendipunkti tasudeks? Te ei saa! Ja olge ettevaatlikud. Krediidipakkumise kasvu aeg on läbi, mis viis üle kümne protsendiste aastaste portfellitootlusteni. Meie ees on inflatsiooniajastu, mis on tavaliselt investeerimisel nii aktsiatesse kui võlakirjadesse vastu-, mitte pärituul."

"Minule paistab, et te peate õppima uue tantsu, et käia ajaga kaasas moodsal kaduvate tootluste tantsupõrandal," kirjutas hoogsa sulega Gross oma värskes investeerimisülevaates, kus ta püüab läbi tantsuteema käia läbi valitsevast olukorrast.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Hetkel kuum