• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi Farmaatsialiit mures Eesti apteegiteenuse kättesaadavuse pärast

  Euroopa Liidu Farmaatsialiit (PGEU) pöördus riigikogu, sotsiaalministri ja õiguskantsleri poole soovitusega säilitada Eestis täna kehtivad apteekide asutamispiirangud, et kindlustada elanikkonna ühtlane ravimitega varustamine.

  PGEU peasekretär John Chave`i sõnul tooks asutamispiirangute kaotamine kaasa negatiivse mõju apteegiteenuste kättesaadavusele ja kvaliteedile ning patsientide heaolule. Ta soovitas tungivalt säilitada Eestis olemasolevat nn maa-apteekide kaitseregulatsiooni, sest see on parim patsientidele ja tervishoiusüsteemile.
  „Erinevates riikides läbi viidud uuringute, aga ka praktika najal võib väita, et piirangute kaotamisel liigub hulk maal tegutsevaid apteeke majanduslikult atraktiivsematesse piirkondadesse. Seetõttu võib näiliselt apteekide arv suureneda, samas kui teenuse kättesaadavus väheneb oluliselt, “ lausus Chave. Ta rõhutas, et Eestis puudub igasugune vajadus soodustada linnades uute apteekide teket, sest  juba praegu on Eestis apteekide suhtarv elaniku kohta tunduvalt suurem kui Euroopa Liidus keskmiselt.
  Euroopa Liidu Farmaatsialiit (Pharmaceutical  Group of the European Union, PGEU) on organisatsioon, mis esindab üle 400 000 apteekri üle Euroopa Liidu.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.