• Jaga lugu:

  Veskimägi: tagaselja tehti ära jälle!

  Seitse suurettevõtjat teatasid täna avalikus pöördumises, et valitsus on tekitanud ettevõtjatele tõsist kahju. Pöördumisele alla kirjutanud Enn Veskimäe sõnul häirib ettevõtjaid, et neid ei kaasata aruteludesse.

  "Ettevõjaid häirib, et tehti midagi tagaselja ära jälle. See pole ainult merenduse teema. Pidevalt tuleb asju, kuhu ettevõtjaid ei kaasta, neid informeeriitakse alles siis, kui rong on läinud," lausus tööandjate keskliidu president Enn Veskimägi.
  "Kui kohtuti majanduskomisjoniga, siis öeldi juba, et kõik on eelarves ära arvestatud ja midagi muuta enam ei saa. Kuid seda kõike oleks tulnud enne kokku leppida. Teatage varakult ja kaasake meid töögruppi! Kuid need asjad tehakse pigem tagaselja ära," oli Veskimägi riigi käitumise pärast nördinud.
  Majandusminister Juhan Parts lausus Äripäevale, et mereohutusseaduse muudatusi hakkab menetlema edasi riikogu, kuid lisas, et ka ettevõtjatega tuleb lahendus leida.
  "Kui riigikogu hakkab eelarvet arutama, siis tulud, mida sealt kavatsetakse saada, on juba eelarvesse sisse arvestatud. Ma hästi ei usu sellesse, mida Parts ütleb, et leiame veel lahendusi. Minu kogemus ütleb, et see pole esimene kord, kui nii käitutakse," rääkis suurettevõtja.
  Avaliku pöördumise eesmärk on Veskimäe sõnul juhtida probleemile tähelepanu.  "Kirja eesmärgiks oleks midagi muuta. Kuid selle kirja avaldamine ei anna ilmselt nüüd enam tulemust. Kui ka majanduskomisjonist öeldi, et on juba hilja, siis ma kardan, et enam midagi muuta ei saa. Kuid kui Parts ütleb, et saame veel rääkida, siis..." mõtiskleb Veskimägi kuuldavalt ja lisab, et kui me täna tõstame neid tasusid, siis see näitab ettevõtjatele majanduskliimat ootamatu ja riigi poolt etteaimamatuna. "Ettevõtjate kulud kasvavad ju ootamatult. Keegi ei saa midagi planeerida. Kui oled teinud näiteks viieaastase äriplaani, siis see plaan ei tööta, sest kogu aeg tuleb kuskilt midagi ootamatult," lisas Veskimägi.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.